menu MORE

All blog posts »

October 19 2019
När mörkret pressar på

October 05 2018
What do we say to the children?

August 14 2018
A Me-sanctuary

May 18 2018
A real butterfly 

 

Categories

October 19 2019

När mörkret pressar på

Mörker och ljus rör sig i vågor i våra liv. Det är så det skall vara för att vi skall få erfarenheter, kunna integrera, växa och mer och mer bli de riktiga gåvor vi är.

De senaste två veckorna har mycket mörker rört sig. Mer eller mindre påfrestning kring tunga, utmanande saker har dykt upp för många av oss. Ofta djupt in i kärnan av sårbarheten men med snabba och utvecklande upplösningar. Jag har mött det i sessioner, bland vänner och till och med Donald Trump verkar få sin del. Det finns helt enkelt i atmosfären mellan oss och djupt inne i våra själar påtagligt triggat i det kollektiva just nu. 

Hur vi hanterar det skiljer sig såklart från person till person. Vissa är så djupt förankrade i sig själva att trycket enkelt och till och med njutbart förädlar den råa diamant de är. I dessa fall har dessa veckor kanske varit och/eller är en tid att skörda riktiga skatter. Andra gör en tuffare resa i underjorden och kanske tappar sig själv för ett ögonblick. Men resultatet är detsamma; omskakade tilltufsade reser de sig med famnen fullt av gnistrande juveler. De flesta av oss har säkert fått lite av båda dock. 

Hur som helst, för de som kämpar under trycket vill jag säga; hålla bara kontakten med kroppen. Vad vi än går igenom är det mest autentiska, näringsrika och hållbara sättet att möta allt på genom våra magiska kroppar. Att ge dig själv konkret kärlek på olika sätt. Det kan vara massage, mjuk beröring, gå barfota, krama ett träd, dricka gröna juicer och citronvatten eller något annat som hjälper dig att vara här i glädje och njutning. Ha också tålamod med dig  själv, stanna här och nu och ta allt ett steg i taget. Ju djupare vi vågar möta, känna och hålla oss själva i en kärleksfull famn genom vad som än kommer upp desto mer glittrande, hållbara och värdefulla blir de skatter vi finner i mörkret. 

Ta hand om dig själv och dem du älskar i helgen!

 


Back to top